Tiedotteet

Cronberg ja Hassi: Pörssiyhtiöiden sukupuolikiintiöt tarpeen 7.3.2013

Euroopan parlamentin jäsenet Satu Hassi ja Tarja Cronberg vaativat EU:ta tekemään päätöksen pörssiyhtiöiden hallitusten sukupuolikiintiöt huolimatta siitä, että jotkin EU-jäsenmaat ja monet yritykset vastustavat tätä. Komissio antoi pitkään odotetun esityksensä kiintiöistä viime vuonna. Esityksen mukaan pörssiyhtiöiden johtokuntapaikoista 40 prosenttia pitää varata aliedustetulle sukupuolelle vuoteen 2020 mennessä. Kiintiön piiriin eivät kuuluisi yritysten toimivan johdon edustajat. Nykyisin naisten osuus pörssiyhtiöiden johtokunnissa jää EU:ssa alle 15 prosentin.

- Politiikassa äänestäjät ovat jo tottuneet valitsemaan naisia johtoon. Yrityselämän johdossa on vielä vahva lasikatto. Tämä on valitettavaa naisille, jotka eivät pääse etenemään urallaan. Suurin häviö on kuitenkin se, että naisten osaaminen ei tule yritysten käyttöön, sanoo Cronberg.

- On kummallista, että Saksa on ryhtynyt kampanjoimaan pörssiyhtiöiden hallitusten sukupuolikiintiöitä vastaan. Vapaaehtoisuuden kortti on jo katsottu: komissio antoi pörssiyhtiöille monta vuotta aikaa panna asia kuntoon. Useimmat yhtiöt eivät tehneet tänä aikana mitään. Kun asia ei etene vapaaehtoisesti, tarvitaan laki, korostaa Hassi.

Cronberg ja Hassi muistuttavat, että vaatimus ei ole yrityksille taakka eikä rasite. Kokemusten mukaan naisten osuuden kasvattaminen on kannattavaa. Esimerkiksi EVA:n vuonna 2007 tekemän selvityksen mukaan naisvetoiset yritykset ovat noin 10 prosenttia miesjohtoisia yrityksiä kilpailukykyisempiä.

- Kiintiö vain velvoittaisi valitsemaan pätevien ehdokkaiden joukosta enemmän naisia. Päteviä naisia on, ja nopeimmat pääsevät valitsemaan heidän joukostaan kaikkein pätevimmät ja kokeneimmat. Naisten puuttuminen johtotehtävistä tarkoittaa, että yrityksessä on tosiasiassa kirjoittamattomaan lakiin perustuva mieskiintiö, sanoo Hassi.

Hassin ja Cronbergin mukaan toinen ajankohtainen tasa-arvo-ongelma on talouskriisin aiheuttama takaisku naisten asemaan:

- Julkisen sektorin irtisanomiset ja palkkaleikkaukset ovat osuneet nimenomaan naisiin. Tämän lisäksi naisten hoitovastuu on paisunut, kun yhteiskunnan turvaverkkoa on heikennetty osana säästötoimia. Kotona tehty palkaton hoivatyö on lisääntynyt, ja se vaikeuttaa naisten asemaa työmarkkinoilla entisestään, arvioi Cronberg.

» Takaisin

» Sivun alkuun