Puheita ja kirjoituksia

Ukrainaan tarvitaan pysyvä eurooppalainen sovittelija

22.2.2014

Ukrainan kriisin jatkuessa MEP Tarja Cronberg toteaa:

"Olen erittäin huolestunut laillisuuskriisistä Ukrainassa. Koko valtion romahtaminen saattaa olla ovella. "

"Toivon että Oleksandr Turchinovin valinta Ukrainan parlamentin uudeksi puhemieheksi palauttaa perustuslaillisen järjestyksen Ukrainaan, jotta pystytään järjestämään ennenaikaiset, vapaat ja oikeudenmukaiset parlamentti- ja presidenttivaalit."

"EU:n kolmen ulkoministerin 20.2.2014 neuvotteleman sopimuksen avulla saatiin katuväkivalta päättymään. Valitettavasti se ei tuottanut kriisiin pysyvää ratkaisua. Tällä hetkellä tarvitaan kiireisesti pysyvä korkeantason eurooppalainen diplomaattisovittelija Ukrainaan. Sovittelijan tulisi olla pysyvästi paikan päällä kunnes vaalit on järjestetty. Sovittelijan olisi pidettävä aktiivisesti yhteyttä kaikkiin konfliktin osapuoliin ja hänellä tulisi olla EU:n ja ETYJ:n tuki.

"EU:n on tuettava Ukrainan jakautunutta yhteyskuntaa kiinnittämällä enemmän huomiota maan itäisiin alueisiin ja Krimin niemimaahan, sekä autettava maata ratkaisemaan kriisi rakentavasti."

MEP Tarja Cronberg on Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan ja sen turvallisuus- ja puolustusvaliokunnan jäsen, sekä Iran- valtuuskunnan puheenjohtaja

» Takaisin

» Sivun alkuun