Puheita ja kirjoituksia

Ukraina: ETYJ:n mukaantulo oleellinen

25.2.2014

Ukraina: Etyj:n mukaantulo oleellinen tilanteen rauhoittamiseksi

Ukrainan tilanteen jatkuessa epävakaana MEP Tarja Cronberg toteaa:

"Ukrainan tilanne on vieläkin tulenarka, etenkin Sevastopolin laivastotukikohdassa, jossa Venäjällä on laivastonsa. On erittäin tärkeätä että Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ ryhtyy koordinoimaan ja rakentamaan luottamusta kaikkien Ukrainan kriisin kansainvälisten toimijoiden kesken."

"ETYJ:n erityisavustajan, sveitsiläisen Tim Guldimannin nimitys tehtävään on tervetullut askel, kuten myös kansainvälisen yhteysryhmän nimittäminen ETYJ:n alaisuuteen."

"Euroopan turvallisuus- ja yhteystyöjärjestö ETYJ on luotu vaikeiden tilanteiden monenkeskeiseksi diplomatia- ja konsultaatiofoorumiksi. Siksi järjestön on pikaisesti ryhdyttävä konsultoimaan Ukrainan uusien johtajien, Venäjän, EU:n sekä Yhdysvaltojen kanssa."

"Ihmisoikeuksien kunnioittaminen on oleellista. Ukrainan tulevan hallituksen ja uusien johtajien on välittömästi pyydettävä ETYJ:tä lähettämään Ukrainaan ihmisoikeusmissio valvomaan oikeuksien noudattamista."


MEP Tarja Cronberg on Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan sekä sen turvallisuus- ja puolustusalivaliokunnan jäsen ja Iran-valtuuskunnan puheenjohtaja

» Takaisin

» Sivun alkuun