Puheita ja kirjoituksia

Yleispakotteet venäläisiä kohtaan ylilyönti

26.3.2014

http://yle.fi/uutiset/cronberg_yleispakotteet_venalaisia_kohtaan_ylilyonti/7154923

EU:n asettamat yleispakotteet haittaavat suotta esimerkiksi venäläisiä ostosmatkailijoita, harmittelee europarlamentaarikko Tarja Cronberg (vihr.). Hän hllitsisi mieluummin kansainvälisiä investointeja Venäjällä ja poistaisi Putinin G8-ryhmästä.

Tarja Cronberg

Kuva: Yle

Mistä on kyse?

•Europarlamentaarikko Tarja Cronberg tyrmää EU:n asettamat yleispakotteet venäläisiä kohtaan
•Cronbergin mielestä syyttömiä kärsijöitä ovat muun muassa venäläiset ostosmatkailijat
•Cronberg hillitsisi kansainvälisiä investointeja Venäjälle ja poistaisi Putinin G8-ryhmästä

Vihreiden europarlamentaarikko Tarja Cronberg tyrmää Euroopan Unionin venäläisiä kohtaan asettamat yleispakotteet. Polvijärveläisen Cronbergin mielestä EU on sortunut ylilyönteihin asettaessaan laajoja pakotteita, jotka kohdistuvat myös tavallisiin ihmisiin.

Se olisi isku arvovallastaan tarkalle Putinille.

- Kärsijöinä ovat muun muassa ostosmatkailijat, joiden määrä onkin vähentynyt esimerkiksi Lappeenrannassa. Pahimmillaan Venäjä voi myös asettaa vastapakotteita.

Neuvottelut viisumivapaudesta EU:n ja Venäjän välillä ovat toistaiseksi jäissä. Muun muassa Venäjä-delegaatioon ja ulkoasiainvaliokuntaan kuuluvan Cronbergin mielestä nyt pitäisi keskittyä neuvotteluihin ja diplomatiaan Venäjän kanssa Ukraina-kriisissä.

Cronberg suosittaisi enintään kansainvälisten investointien hillitsemistä Venäjällä sekä presidentti Vladimir Putinin syrjäyttämistä johtavien teollisuusmaiden G8-ryhmästä.

- Se olisi isku arvovallastaan tarkalle Putinille, uskoo Cronberg.

» Takaisin

» Sivun alkuun