Puheita ja kirjoituksia

Cronberg: Terveyspalvelut vapaakauppasopimuksen ulkopuolelle

16.5.2014

Karjalainen 16.5.2014

EU-vaaleissa ehdolla oleva Tarja Cronberg (vihr.) pitää vapaakauppasopimusneuvotteluja ongelmallisina sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden että neuvottelujen läpinäkymättömyyden kannalta.

-? Olen sitä mieltä, että sosiaali- ja terveyspalvelut pitäisi jättää vapaakauppasopimuksen ulkopuolelle.

Tilaisuudessa niin ikään puhunut Erkki Virtanen (vas.) oli samoilla linjoilla Cronbergin kanssa vapaakauppasopimuksesta. Virtanen piti EU:n nykyistä kehityssuuntaa muutenkin huolestuttavana.

-? Ollaan menty hiljalleen siihen suuntaan, että päätökset ovat rapauttaneet meidän universaaliuteen pohjautuvaa järjestelmäämme. Meillä ei pitäisi olla sellaisia apparaatteja, jotka lisäävät yhteiskunnallista epätasa-arvoa. Kertaakaan minun edustaja-aikanani mikään puolue ei ole asettanut kyseenalaiseksi nykyistä järjestelmäämme, eikä sitä sen vuoksi saa asettaa kyseenalaiseksi myöskään EU:n ulkopuolelta, Virtanen korosti.

Esimerkkeinä hän nosti esiin muun muassa EU-direktiiviin pohjaavan hankintalain ongelmat, mahdollisen vapaakauppasopimuksen vaikutukset terveyspalvelubisnekseen ja EU:n jäsenmaiden käytäntöjen yhtenäistämiseen liittyvät uhkakuvat.http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/49502-cronberg-terveyspalvelut-vapaakauppasopimuksen-ulkopuolelle?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

» Takaisin

» Sivun alkuun